Seurakunta

Helsingin Raamattu Puhuu -seurakunta

Helsingin Raamattu Puhuu -seurakunta on kristillinen, tunnustuskuntiin sitoutumaton seurakunta. Seurakunnan toiminta alkoi vuonna 1975, kun Suomeen saapui pieni joukko lähetystyöntekijöitä. Nyt toiminnassamme on mukana arviolta yli 200 henkilöä. Seurakunta sijaitsee Helsingin Pukinmäessä. Seurakunnan pitkäaikainen pastori, Juha Haatanen, jäi eläkkeelle vuoden 2017 alusta, ja pastorina toimii nyt Risto Kyrö.

Seurakuntamme toimii läheisessä työyhteydessä GGWO-seurakuntien kanssa, joihin kuuluu yli 500 seurakuntaa yli 60 maassa (tieto vuodelta 2012). Teemme myös paikallisesti yhteistyötä toisten kristillisten seurakuntien kanssa, olemme esimerkiksi Suomen Evankelisen Allianssi ry:n (SEA) jäsen.

Haluamme tarjota kaikille halukkaille oman kotiseurakunnan. Emme painota toiminnassamme mitään tiettyä kohderyhmää vaan meille on tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus osallistua seurakunnan toimintaan. Osa kokouksistamme tulkataan säännöllisesti englannin, venäjän ja kiinan kielelle.

Evankeliumin sanoman eteenpäin vieminen on meille tärkeää. Haluamme kertoa ihmisille, että aina on toivoa. Jeesus Kristus sovitti ihmiskunnan synnit ristillä, ja siksi me voimme Jumalan armosta löytää anteeksiannon, jos otamme evakeliumin sanoman vastaan. Tähän ei tarvita omia tekojamme.

Teemme lähetystyötä myös ulkomailla. Suomalaiset lähetit ovat olleet mukana kansainvälisissä tiimeissä perustamassa seurakuntia ja raamattukouluja mm. 1970-luvulla Ruotsiin, 1980-luvulla Puolaan, 1990-luvulla Venäjälle, Unkariin, silloiseen Tšekkoslovakiaan, Kaukasukselle ja 2000-luvulla Keski-Aasiaan ja Turkkiin. Nykyään näitä seurakuntia johtavat paikalliset pastorit, ja näky lähetystyöstä on vienyt heidätkin perustamaan uusia seurakuntia ja raamattukouluja lähialueilleen.

Seurakuntamme ylläpitää Pohjoismaista raamattukoulua, joka varustaa palvelemaan sekä lähellä että kaukana.

Helpoiten tutustut seurakuntamme toimintaan osallistumalla kokoukseemme tai johonkin järjestämäämme tapahtumaan.

Toivotamme sinut tervetulleeksi!