Missio Latvia

RIBI 2024

Jo vuodesta 2018 saakka olemme käyneet säännöllisesti Latvian Riiassa julistamassa evankeliumia ja opettamassa Raamattua. Olemme saaneet sieltä jo paljon ystäviä, ja mukana ovat olleet uskollisesti myös seurakuntalaiset Liettuan Klaipedasta.

Vuonna 2019 järjestettiin Riiassa ensimmäinen kansainvälinen kesäraamattukoulu RIBI, joka kokosi suuren joukon kuulijoita niin idästä kuin lännestäkin. Seuraava RIBI oli vuorossa koronavuosien jälkeen 2022, jolloin joukkoomme liittyi pastori Roger Robbins. Tuo kesä oli monin tavoin käänteentekevä, ja sen jälkeen olemme kokeneet yhä vahvemmin, että Jumala on avannut Latviassa oven suureen ja hedelmälliseen työhön. Tiedämme, että suuruus ei välttämättä tarkoita valtavia ihmisjoukkoja, mutta yksittäisten uskovien elämässä Armon tunteminen voi olla mullistava käänne, ja Jumalan työ etenee salatulla tavalla askel kerrallaan. Rukouksemme kuitenkin on, että jonain päivänä meillä voisi olla oma seurakunta Latviassa! Lähdetkö mukaan tähän seikkailuun?

Kesäraamattukoulu RIBI 24 on tärkeä askel jalkautumisessamme Latvian maaperälle. Koulun tunnit pidetään 12.–15.6., ja opettajaksi saapuu Tukholman seurakuntamme pastori, teologian tohtori Mikael Toll. Hänen ainutlaatuisessa opetustyylissään yhdistyvät syvällisyys ja huumori. Kesän teema on Jumalan valtakunta, jonka monia ulottuvuuksia ja salaisuuksia saamme tutkia yhdessä hänen kanssaan.

Oppitunnit järjestetään Latvian raamattukeskuksen tiloissa aivan kaupungin keskustan tuntumassa (Krāslavas iela 27). Evankeliumin sanaa jaamme lähinnä kaupungin satumaisen kauniissa puistoissa, joiden tuntumasta löytyy monia lounasravintoloita ja viihtyisiä kahviloita. Niissä on hyvä kokoontua juttelemaan ja lataamaan akkuja.

Majoitusta varten suosittelemme esimerkiksi edullista Rixwell Gertrude -hotellia, joka sijaitsee alle 1 km:n päässä raamattukeskuksesta, tai jotakin kaupungin monista AirBnb-huoneistoista. Varaa matka ja majoitus ajoissa, sillä Riika on kesällä suosittu turistikohde. Liikkuminen kaupungissa on helppoa, sillä keskusta-alue on kompakti. Useimpiin paikkoihin pääsee kävellen, mutta julkisen liikenteen ja taksienkin hinnat ovat paljon edullisemmat kuin Suomessa.

Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin, mutta suunnitelmana on aloittaa päivät rukouksella ja pienellä aamuhartaudella, jota seuraa yksi oppitunti. Sen jälkeen lähdemme kaupungille evankelioimaan, tapaamaan ihmisiä, lounastamaan ja kahvittelemaan. Iltaisin on vuorossa sitten kaksi oppituntia ja keskinäistä yhteyttä Sanan äärellä.

Osallistumismaksu on 30 €.

Lisätietoja saat kirjoittamalla osoitteeseen latvia@raamattupuhuu.fi tai ottamalla yhteyttä risto.kyro@raamattupuhuu.fi.

Tervetuloa mukaan!

Pastori Risto Kyrö