ONLINE-KESÄPÄIVÄT 10.-12.7.2020

 

Tämän vuoden teemana on seurakunnassamme ollut yhteys. Kun tästä viime vuoden lopussa sovimme, emme osanneet aavistakaan, mitä oli tulossa. Seurakunnan ovet jouduttiin sulkemaan jo maaliskuussa, emmekä edelleenkään voi kokoontua normaaliin tapaan. Sen sijaan on avautunut uusia yhteyden muotoja, ja olemmekin kokoontuneet rukoilemaan ja järjestäneet keskustelutilaisuuksia enemmän kuin pitkään aikaan – mutta nettiyhteyden kautta. Yhteys on rakentunut yli rajojen, kun muualta Suomesta ja ulkomailtakin on ollut mahdollista osallistua toimintaamme aktiivisemmin kuin koskaan. 

Kun kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa ja varovaisuutta tulee noudattaa monin tavoin, päätimme järjestää myös Kesäpäivät 2020 virtuaalisena kokoussarjana. Tämä mahdollistaa ainutlaatuisen laajan kattauksen puhujia ja keskustelukanaviaToki kaipaamme halauksia, yhteisiä aterioita, rantasaunaa ja Kiljavan Sääksjärven vilvoittavaa vettä, mutta saamme vastapainoksi vieraaksemme sekä useita viime vuosien puhujavieraita että lähetystyöntekijöitä eri puolilta maailmaa. Kesäjuhlamme pääpuhujana on seurakuntamme perustaja pastori Thomas Schaller.

Kesäpäivien teema on ”Toinen toistemme jäseniä”. Paavali kirjoittaa korinttilaisille:

”Niin kuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä – mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis – niin on Kristuskin. Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on yhdessä Hengessä kastettu yhdeksi ruumiiksi, ja kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä”
(1 Kor. 12:12–13)

Tämä seurakuntaruumiin todellisuus on suuri salaisuus ja samalla kuitenkin miltei käsin kosketeltavaa, kun löydämme Hengen yhteyden keskenämme. Siinä haluamme kasvaa ja löytää uusia tapoja sitä kokea. Rukouksemme on, että tämän vuoden Kesäpäivät voisi viedä meidät entistäkin syvempään keskinäiseen yhteyteen Kristuksessa!
– Pastori Risto Kyrö

Online-Kesäpäivät arkisto avataan pian! Ennen sitä on hyvä hetki antaa palautetta Online-Kesäpäivistä.
Täytä lomake alla, että voimme kehittää tapahtumaa. Kaikki vastaukset ovat anonyymeja. Kiitos!