MISSION RIGA 2022 ja RIBI22

Tervetuloa Riikaan heinäkuussa!

Latvia ja sen pääkaupunki Riika Baltian keskipisteessä on ollut monen seurakuntalaisen sydämellä jo usean vuoden ajan. Vuodesta 2018 alkaen olemme olleet siellä joka kesä – välillä talvellakin – evankelioimassa ja tapaamassa uusia ystäviä. RIBI 2019 keräsi suuren joukon kesäraamattukoululaisia Suomesta, Ruotsista, Liettuasta, Ukrainasta ja Venäjältä, ja jopa tiukkana koronakesänä 2020 pääsimme Riikaan, sillä Latvia ja Norja olivat tuolloin ainoat kaksi maata, joihin sai Suomesta vapaasti matkustaa. Viime kesän kahdella lyhyellä lähetysmatkalla taas saimme ennen kaikkea viettää ikimuistoisia hetkiä ystäviemme seurassa.

Ensi kesänä suuntaamme Riikaan heinäkuun alussa 1.–10.7. Mukaan ovat tulossa myös Roger Robbins Turkin Izmiristä sekä Natā Oliveira, nuori brasilialainen raamattukoululainen Baltimoresta, joka on virkistänyt ja rohkaissut meitä vierailuillaan sekä viime kesänä että tammikuun Talvipäivien aikaan. Suunnitelmissamme on RIBI 22 -kesäraamattukoulu sekä evankeliointia Riiassa ja muuallakin Latviassa. Unelmoimme siitä, että voisimme taas koota yhteen ystäviä monista eri maista, ”että me yhdessä ollessamme virkistyisimme yhteisestä uskostamme.” (Room. 1:12)

Kun kysyin Rogerilta hänen ajatuksiaan Riian kesästä, hän kertoi toivovansa kesälähetysmatkan muovaavan meitä enemmän Kristuksen kaltaisiksi ja että voisimme itse kasvaa pienemmiksi. Nathan jatkoi ajatusta toteamalla, että fokuksessa ensimmäisenä on Jumala, sitten tapaamamme ihmiset ja vasta kolmannella sijalla me itse. Tältä perustalta on hyvä suunnata eteenpäin. Uskomme, että vielä koittaa päivä, jolloin meillä on Latviassa pysyvä lähetystiimi ja seurakunta!

Tässä vaiheessa valmistelemme vielä tarkkaa ohjelmaa lähetysmatkalle ja kesäraamattukoululle, ja julkaisemme sen kevään loppuun mennessä.

Kirjoita meille saadaksesi lisätietoa ja kertoaksesi kiinnostuksestasi tulla mukaan Riian lähetysmatkaan ja RIBI22:een:
missions@ggwo.fi

Pastori Risto Kyrö

RIian mainoskuva