Raamattu Puhuu Tulevaisuuskysely 2022

Vuoden 2021 alussa otimme puheeksi vuonna 2025 koittavan seurakuntamme 50-vuotisjuhlan ja siihen liittyvän vision ”Raamattu Puhuu 2025”. Sydämelläni oli tuolloin ennen kaikkea vetovastuun hallittu siirtäminen nuoremmille sukupolville sekä seurakunnan toiminnan ja julkikuvan päivittäminen askel askeleelta niin, että se tavoittaisi entistä paremmin oman aikamme ihmisiä – olipa sitten kyse nettisivuistamme, kokouksistamme tai muusta, mitä teemme. Samalla on tärkeää, että ymmärrämme yhä kirkkaammin, mikä on muuttumatonta ja kaikkein arvokkainta opetuksessamme, keskinäisessä yhteydessämme ja lähetysnäyssämme. Iloitsen siitä, että monia askelia tähän suuntaan on jo otettukin, mutta paljon on vielä myös tekemättä.

Tämän vuoden kesäkuussa saavutin 65 ikävuoden rajapyykin. Ilmoitin tuolloin, että lähestyessämme vuotta 2025 olisi luontevaa, että prosessia olisi sen loppusuoralla luotsaamassa minua selvästi nuorempi johtava pastori. Asiaa pohdittuani ja rukoiltuani koin, että pastorinvaihdoksen olisi hyvä tapahtua jo vuoden 2023 aikana.

Tähän prosessiin liittyen haluamme antaa kaikille seurakuntalaisille yhtäläisen mahdollisuuden kertoa vanhimmistolle odotuksistaan koskien seurakuntamme tulevaisuutta:

1) Voit kirjoittaa sähköpostiviestin osoitteeseen vanhimmisto@raamattupuhuu.fi.

2) Voit kertoa ajatuksistasi oheisen lomakkeen avulla (halutessasi myös nimettömänä). Kysely seurakunnan tulevaisuudennäkymistä

3) Voit sopia henkilökohtaisesta tapaamisesta jonkun vanhimmiston jäsenen kanssa (Raamattu Puhuu -seurakunnan vanhimmisto: Ari Kangas-Kärki, Risto Kyrö, Arto Nousiainen, David Rouquette, Olavi Söderlund, Peter Szabo ja Ari Vehmas).

Tässä vaiheessa emme etsi pastoriehdokkaita, vaan haluamme ensin hahmottaa isomman kuvan. Aikaa ajatusten esittämiselle on aina joulukuun alkuun saakka, ja toivommekin, että pohdit asiaa rauhassa, rukoillen viisautta ylhäältä (Jaak. 1:17; 3:17).

Kiitos avustasi!

Pastori Risto Kyrö