Suomen Raamattu Puhuu –seurakuntien tukema lähetystyö

”Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on.”

Raamatun opettaminen ja seurakuntien perustaminen on ollut keskiössä lähetystyössämme 1970-luvulta alkaen. Terveeseen seurakuntaelämään liittyy kuitenkin myös monenlainen sosiaalinen ja humanitaarinen työ, varsinkin maissa, joissa yhteiskunta ei kykene ulottamaan apuaan sitä tarvitseville. Konkreettisen avun lisäksi pyrimme tarjoamaan sielunhoitoa ja tukea elämän kriisitilanteissa oleville. Lapsi- ja nuorisotyö sekä vilkas musiikkitoiminta ovat myös monin paikoin tärkeä osa toimintaamme.

Olemme tehneet lähetystyötä eri muodoissaan pian jo neljänkymmenen vuoden ajan mm. seuraavissa maissa: Ruotsi, Norja, Viro, Venäjä, Saksa, Puola, Tšekki, Unkari, Slovakia, Turkki, Azerbaidžan, Uzbekistan, Kazakstan, Kirgisia, Intia, Thaimaa, Kenia, Costa Rica ja Nicaragua. Tavoitteena on kussakin kohdemaassa ollut se, että ajan myötä työtä johdetaan itsenäisesti paikallisin voimin.

Lähetysfokus

Thaimaa

Pastori Michael ja Marjukka Walsh

Pastori Michael ja Marjukka Walsh ovat asuneet Bangkokissa jo kymmenen vuotta ja jatkaneet toisen suomalais-amerikkalaisen pariskunnan, Teija ja Jim Petronen aloittamaa työtä. Heidän työnäkynään on ollut Bangkokin lisäksi Kamputsean ja Myanmarin pakolaiset. Heidän aktiivinen seurakuntansa ja kouluttamansa paikalliset työntekijät palvelevat eri puolilla Thaimaata ja lisääntyvässä määrin myös naapurimaissa. Visioita on paljon!

Rukousaiheita Thaimaasta, Burmasta ja Kamputseasta

Kenia

Pastori Jukka ja Helena Patrikainen

Pastori Jukka ja Helena Patrikainen ovat pian viisi vuotta tehneet työtä Kitengelassa, Keniassa. Seurakuntatyön lisäksi Jukka, taitava koneenkorjaaja ja puuseppä, opettaa myös taitojaan kenialaisille miehille. Seuraavaksi heidän tavoitteenaan on aloittaa orpokoti ja koulu. Alustavat valmistelut ovat edenneet hyvin ja nyt on aika ostaa maapala ja rakentaa uusi seurakuntakeskus, jossa orpolasten koulutus ja asuminen myös tapahtuisi. Keräys on lähtemässä käyntiin kevään 2015 kuluessa.

Viisi vuotta Keniassa

Seuraa heidän blogiaan

Costa Rica

Teija-ja-p-Mike-ja-kitarat

Teija Kortelainen Costa Ricassa (kuvattu tiimin pastorin Michael Stevensin kanssa). Kansainvälinen tiimi (USA, Korea, Kiina, Suomi) tekee kolmatta vuottaan työtä San Josessa. Teija soittaa, laulaa, tekee työtä nuorten naisten parissa, opettaa pyhäkoulussa, ja tuo iloa monelle elämällään ja huolenpidollaan!

Costa Ricassa tulivuori räjähti

Turkki

Tiina Jääskeläinen

Tiina Jääskeläinen
 on osa kansainvälistä tiimiä Istanbulissa, Turkissa. Hän tekee paljon työtä ruohonjuuritasolla erityisesti naisten ja perheiden parissa. Tiina matkustaa myös eri puolilla maata rohkaisten ja palvellen vaikka haasteitakin on. Joulua ennen tiimi kokosi 800 lahjaa syyrialaisen pakolaisleirin lapsille—mekin Helsingissä saimme olla mukana täyttämässä joululahjalaatikoita lapsille mieluisille ja hyödyllisillä tarvikkeilla ja leluilla.

Syyrian lapset kiittävät lahjoista!

Haluaisitko olla mukana lähetystyössä

Tukijana

Uskonlupaus-ohjelman kautta voit sitoutua tukemaan lähetystyötä vuoden kerrallaan (elokuusta seuraavaan heinäkuuhun) valitsemallasi summalla. Tuki menee kokonaisuudessaan lähetystyöhön. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä Helsingin Raamattu Puhuu -seurakunnan toimistoon tai liity mukaan tämän linkin kautta.

Lähde mukaamme matkalle

Eurooppaan, Aasiaan, Keski-Amerikkaan – Kerro!

GGWO International Convention

Budapest, Unkari 14.-19.3.2017

Baltimore, Yhdysvallat 19.–25.6.2017

Mukana lähetysnäyssä seurakunnassa

  • lähetysrukousillat (kuukauden ensimmäinen perjantai)
  • lähetyslounaat (kuukauden toinen sunnuntai)
  • lähetysillat (4 kertaa vuodessa)

Ota yhteyttä ja tule keskustelemaan kanssamme lähetystyöstä!

Pastori Risto Kyrö
Lähetyskoordinaattori

Raamattu Puhuu -srk,
Pukinmäenaukio 4B, 00720 Helsinki
Tel: 09-634200
missions@raamattupuhuu.fi